Odessa DailyНовости

Філософський семінар для підлітків “Обрії майбутнього”. Місто Одеса

Odessa Daily

4 мая 2019 в 10:30

20 підлітків з усієї України взяли участь у філософському семінарі “Обрії майбутнього”, який Klitschko Foundation та Аспен Інститут Київ проводять в межах програми Aspen Teens. Під час семінару вони довели, що готові мислити нестандартно, взяти на себе відповідальність за зміни у суспільстві і стати рупором прогресивних ідей.

Філософський семінар для підлітків “Обрії майбутнього”. Місто Одеса

По завершенню семінару кожен учасник реалізує локальний проект у своєму місті: лекції, дискусії та публічні події, щоб обговорити у колі однолітків актуальні для 21 століття теми.

Учасник семінару “Обрії майбутнього” Серафим Гордієнко, організував проект у своєму місті - Одеса. З підтримки керівництва приватної школи            “ Мрія”,  лекція була організована та проведена цікаво для всіх присутніх. Тема лекції була обрана актуальною для теперішнього часу, щоб краще зрозуміти себе, що ти можеш зробити зараз для своєї країни. Чи можеш ти впливати на процеси, які відбуваються в Україні. Лектор Олександр Бабіч– відомий в Одесі історик, письменник, сценарист, гід-екскурсовод, автор багатьох книг про партизанський рух та супротив в катакомбах, про історію Одеси, історію Великої вітчизняної війни.

Тема лекції-бесіди “Роль історичних процесів у формуванні інтелекту нації”, «Освіта та демократія». В основному, на прикладі Одеси, як системний геноцид, найосвіченіших та здібних українців на протязі століть призвів до інтелектуального колапсу. Освічена людина- це майбутнє нашої країни. Стати освіченою, це значить навчитися вчитися. Дуже важливо, щоб такі молоді та здібні люди залишалися в країні. Молодь змінить Україну.

 

Організатори проекту “Обрії майбутнього”

Klitschko Foundation - всеукраїнська благодійна організація, яку у серпні 2003р. заснували брати Клички. За 15 років Фонд реалізував низку соціальних проектів у сфері спорту, науки та освіти, що популяризують постійний розвиток особистості, заняття спортом і відповідальність місцевих громад. Місія Klitschko Foundation - створити належні умови для розвитку молодого покоління українців, які беруть активну участь у прийнятті рішень і усвідомлюють себе рушійною силою змін у суспільстві.

Аспен Інститут Київ – громадська організація, яка сприяє розвитку взаєморозуміння між українськими лідерами за ключовими питаннями, підтримує становлення ціннісно-орієнтованого лідерства і культури ведення діалогу про принципи громадської взаємодії.