Odessa DailyНовости

Аброськин о покушении на замглавы Одесского облсовета: Совершено исключительно из-за бизнес-интересов

Odessa Daily

15 октября 2017 в 20:47

Во время обысков у подозреваемых в покушении на замглавы Одесского облсовета Олега Радковского правоохранители изъяли "довольно значительное" количество оружия, отметил замглавы Национальной полиции Украины Вячеслав Аброськин

Аброськин о покушении на замглавы Одесского облсовета: Совершено исключительно из-за бизнес-интересов

Мотивом для покушения на заместителя председателя Одесского облсовета Олега Радковского был бизнес. Об этом в Facebook заявил заместитель главы Национальной полиции Украины Вячеслав Аброськин.

"Вчера двум подозреваемым в убийстве судом избрана мера пресечения – содержание под стражей. Уже можно сказать, что покушение на убийство было совершено исключительно из-за бизнес-интересов", – написал он.

Аброськин сообщил, что во время обысков изъяли оружие, использованное для покушения, машину и "различные вещи, которыми пользовались преступники при совершении других преступлений".

"Количество изъятого оружия довольно значительное, и сейчас устанавливается его происхождение", – отметил он.

Vyacheslav Abroskin:
8 hours ago

За 9 місяців поточного року ми маємо 1185 вчинених умисних вбивств та замахів. Це найнижчий показник за останні 10 років. Рівень розкриття таких злочинів, з урахуванням минулих років, в цьому році по країні складає 88%.

Останні випадки в Одесі та Черкасах - підтвердження вірного напрямку руху по відродженню оперативно-розшукової роботі оперативних підрозділів Національноі поліції України.

Тільки тиждень знадобився працівникам поліції Одесщини аби встановити та затримати причетних до скоєння резонансних вбивств на території України. Так, 4 жовтня, о 20:23, до Приморського відділу поліції Одеси надійшло повідомлення про те, що о 20:22 біля ресторану "Бабель-Фіш" на Грецькій, 5, невідомий чоловік, використовуючи вогнепальну зброю, скоїв замах на вбивство посадовця Одеської обласної ради.

За даним фактом СУ ГУНП в Одеській області було розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України.

Вже 12 жовтня працівниками поліції Одеської області в ході проведення комплексу опервативно-розшукових і спеціальних заходив були встановлені та затримані підозрювані у скоєнні злочину особи - мешканці Херсонської та Одеської області . В ході проведення більше 30 обшуків були вилучені зброя, що була застосована при замаху на вбивство, транспортний засіб та різні речи, що використовували злочинці при скоєнні інших злочинів. До речі, кількість вилученої зброї доволі значна й наразі встановлюється її походження.

Вчора двом підозрюваним у вбивстві судом обрана міра запобіжного заходу - тримання під вартою.

Вже можна сказати, що замах на вбивство був скоєний виключно через бізнес-інтереси. 
12 вересня 2017 року до Смілянського відділу поліціі Головного управління поліціі Черкаської області надійшло повідомлення щодо викрадення із застосуванням зброї місцевого жителя. Пізніше його труп з численними тілесними ушкодженнями та ознаками насильницької смерті був виявлений на одній із вулиць в місті Сміла.

Був проведений великій обсяг необхідних оперативних та слідчих дій, що дав можливисть вже з початку жовтня встановити осіб, що були причетні до викрадення потерпілого та його вбивства. Ними виявилася особи, які відносять себе до злочинного угрупування "Торпеди".

13 жовтня 2017 року суд заарештував на два місяца особу, підозрювану у скоєнні вбивстві. Тепер увага - судове «ноу-хау»: арешт із можливістю внесення застави в сумі 56 тисяч гривень. Саме на стільки наш «гуманний суд» оцінив вартість життя людини.

Це вбивство - результат внутрішнього протиріччя в злочиному угрупуванні "Торпеди" та перерозподілу ринку наркобізнесу. Незважаючи на прийняте судове рішення, ми не опустимо руки. Поліція буде наступово працювати далі.

Дякую співробітникам поліції за службу!

 


Вечером 4 октября в Одессе в результате покушения неизвестных Радковский получил ранения в ногу, руку и поясницу.  Прокуратура открыла уголовное производство по факту покушения на убийство.

Советник начальника Главного управления Национальной полиции в Одесской области Руслан Форостяк сообщил, что правоохранители не связывают покушение с политической деятельностью.

12 октября были задержаны два человека, подозреваемые в покушении на Радковского. Правоохранители предполагают, что это стрелок и его сообщник.

Радковский – бывший нардеп от "Батьківщини", член облсовета партии, основатель сети супермаркетов "Наталка" и холдинга "Берег-групп".

Источник: gordonua.com

Метки: покушение; радковский

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100